fbpx

Granman Alalaparu vraagt aandacht voor problemen trio’s

Granman Asongo Alalaparu van de Trio’s in Zuid-Suriname, heeft de aandacht van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) gevraagd, voor problemen waarmee zijn stamgenoten kampen. Het Inheems stamhoofd die voor andere zaken in Paramaribo is, maakte gebruik van de gelegenheid om op 14 november 2018 een bezoek te brengen aan de minister.

Alalaparu heeft de problemen van de Trio-gemeenschap vastgelegd in een brief en die aangeboden aan de bewindsman.

In het schrijven vraagt het stamhoofd om: rehabilitatie van het vliegveld van Kwamalasemutu, aanleg van een verbindingsweg naar Kabalebo, renovatie leerkrachtenwoningen, drinkwater voor de school, continue beschikbaarheid van elektriciteit, eventueel met zonnepanelen als alternatief, brandstof en transport voor studenten uit Kwamalasemutu.

OOK INTERESSANT
Ondernemer Saya vraagt president communicatie en contact met volk

Minister Dikan heeft de granman toegezegd dat zijn ministerie zich zal inzetten om een bijdrage te leveren in het oplossen van de heersende problemen en tekorten. Hij zal enkele van de problemen onder de aandacht brengen van collega-ministers, die vanwege de aard van die problemen een betere oplossing kunnen bedenken.

De bewindsman liet de traditionele gezagsdrager weten dat hij de warme relaties met hem en zijn stam koestert. Maar hij vroeg Alalaparu ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van de korte communicatielijnen met de districtscommissaris. Alalaparu was in gezelschap van hoofdkapitein Reshoede Wakoesja.(GFC)