fbpx
Granman Aboikoni geïnformeerd over plannen NH

GFC NIEUWS- Onder leiding van districtscommissaris Humphrey Jeroe bracht een delegatie bestaande uit minister Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Jerry Finisie, Sustainable Manager bij Rosebel Gold Mines, een beleefdheidsbezoek aan het grootopperhoofd van de Saramakaners.

Tijdens dat bezoek, welke onlangs plaatsvond, werd er een krutu gehouden met granman Albert Aboikoni te Asidonhopo.

Tijdens deze krutu werd er onder andere gesproken over de plannen die zowel het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen alsook de multinational hebben voor de bewoners binnen dat gebied.

Minister Akiemboto gaf de bewoners te kennen dat er hard wordt gewerkt om het dorp op korte termijn van permanente elektriciteit te voorzien.

Door Finisie zijn er namens Rosebel toezeggingen gedaan. Hij heeft de bewoners onder andere geïnformeerd over het fonds dat in het leven is geroepen, waaruit projecten die dat gebied ten goede zullen komen worden gefinancierd. Hij ziet graag dat er meer ondernemingen worden opgezet binnen het gebied, die producten kunnen leveren aan het mijnbouwbedrijf.

Aboikoni is de mening toegedaan dat de gemeenschap van Boven-Suriname ook meer initiatieven moet nemen. Hij haalde daarbij tal van mogelijkheden aan, waaronder het grootschalig aanpakken van landbouw binnen dat gebied. “Als we op andere mensen wachten om ons vooruit te brengen, zal dat niet gebeuren. We moeten onze ontwikkeling zelf ter hand nemen,” aldus de granman.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.