Gran Tangi Award voor initiatiefnemer The Positive Movement Suriname

De voorzitter en initiatiefnemer van de Stichting The Positive Movement Suriname, Clyde Ford, die gedurende de afgelopen maanden samen met zijn team het landelijk Moestuinenproject heeft uitgevoerd, werd donderdagavond tijdens de Opo Jari meeting van de organisatie bekroond met een Gran Tangi Award. De uitreiking werd gedaan door Astrid Belliot- Buitenman die dit idee van Ford prijzenswaardig noemt.

De organisatie heeft in twee maanden in alle 10 districten 17 moestuinen aangelegd zonder adequate financiële steun. Er is heel veel lobbywerk verricht. Het Moestuinen project heeft SRD 16.000 gekost.

Tijdens de bijeenkomst werd het financieel verslag van de afgelopen periode aan het bestuur gepresenteerd en goedgekeurd. Dit verslag zal binnenkort aan de samenleving worden gepresenteerd.

Ford die zeer ingenomen is met dit gebaar vanuit de samenleving, hoopt en wenst dat elke Surinamer bewust wordt van de noodzaak van gezond eten door zelf te planten.

Binnenkort start een landelijk trainingsprogramma om de samenleving te motiveren en te ondersteunen bij het opzetten van een eigen moestuin op een professionele manier.

Daarnaast wil de organisatie het project “Elk gezin een fruitboom” opstarten om zo ook mensen bewust te maken van het feit dat ook het nuttigen van fruit onderdeel is van een gezonde levensstijl, naast het eten van gezonde en veilig geteelde groenten.

De movement is daarom op zoek naar vrijwilligers die ingezet zullen worden voor onder anderen het maken van landbouwbedden ter ondersteuning van hen die daartoe niet in staat zijn.(GFC)

Overige berichten