fbpx
Grafdelvers in Brazilië begraven ook na zonsondergang lichamen coronadoden

GFC NIEUWS- In Brazilië zijn grafdelvers ook na zonsondergang bezig om lichamen van coronadoden te begraven.

Nergens in de wereld eist het coronavirus iedere dag zoveel levens als in Brazilië. Meer dan 851.000 Brazilianen zijn sinds de uitbraak positief getest, en zeker 42.791 mensen zijn aan het virus overleden.

Alleen de Verenigde Staten kennen tot nu toe meer coronabesmettingen. Als het aan president Jaïr Bolsonaro van Brazilië ligt, blijven die cijfers geheim.

Het land is genoodzaakt om lijken van eerder begraven personen op te graven om ruimte te maken voor coronavirus-slachtoffers.

President Bolsonaro voelt zich van alle kanten aangevallen, en weigert nog steeds de ernst van het virus te erkennen.

Bolsonaro veroorzaakte vorige week een storm van kritiek door de coronastatistieken niet langer te openbaren. Zo wordt in Brazilië ook de waarheid begraven, was de conclusie van onder meer het Hooggerechtshof, dat de president vorige week dwong om de data toch weer dagelijks te publiceren.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.