fbpx

Gracia Emanuel: eenieder is nodig voor ontwikkeling land

GFC NIEUWS- Minister Gracia Emanuel heeft het roer overgenomen op het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (RO&S).
De nieuwbakken minister zegt dat het departement is ingesteld om alle lagen van de bevolking te betrekken bij het beleid van het land. Emanuel vervangt Edgar Dikan die de afgelopen vijf jaar heeft aangezeten als minister van Regionale Ontwikkeling (RO). De twee hebben op vrijdag het protocol van overdracht ondertekend.
Als minister zal zij invulling geven aan de missie van het departement. Emanuel tekende vrijdag ochtend op het hoofdkantoor van ROS, de protocollen van overdracht. Emanuel is de 15e minister op het departement. In het nieuw regeerbeleid is Regionale Ontwikkeling voorzien van nog een beleidsprioriteit, namelijk Sport. Het ministerie heet daarom voortaan Regionale Ontwikkeling en Sport.
Emanuel erkent dat Suriname in moeilijk vaarwater is. Ze zegt dat eenieder een bijdrage zal moeten leveren voor de weder ontwikkeling van het land. Het regionaal gezag zal volgens haar daarom meer dan ooit ingezet worden om samen met de bevolking een oplossing te vinden om Suriname weer welvarend te maken.
Leeroy Jack, directeur van het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland, heeft de nieuwbakken minister namens het personeel welkom geheten. Jack verzekerde de minister dat zij niet alleen staat voor de nieuwe uitdaging, ze zal daarbij ondersteunt worden door het personeel. Hij sprak de hoop uit dat Emanuel het ministerie op een goede wijze zal leiden.
De nieuwe minister, die afkomstig is uit het Matawai-gebied, zegt dat als het goed gaat met het binnenland het ook goed zal gaan met de rest van het land. De welkomstceremonie werd afgesloten met een cultureel optreden van een Matawai dansgroep. Minister Emanuel zal vanaf volgende week beginnen met het bezoeken van de verschillende districten.

OOK INTERESSANT
Studenten NATIN, AMTO en FTW krijgen inzicht in werkzaamheden Bouw- en Woningtoezicht