Gouverneur Virginia ontmaskerd als (voormalig?) KKK-sympathisant

Redactie GFC Nieuws — De Democratische gouverneur van de Amerikaanse staat Virginia blijkt in zijn jaren op de Eastern Virginia Medical School gefotografeerd te zijn in KKK-outfit met iemand in blackface. Maar hij is sindsdien veranderd, bezweert de gouverneur, en weigert zijn functie neer te leggen.

De gewraakte foto’s staan in het jaarboek van 1984 van de school. De instelling bevestigde dat de foto’s authentiek zijn en dat de afgebeelde persoon inderdaad gouverneur Ralph Northam is.

“Het spijt me heel erg voor de beslissing die ik heb gemaakt om te verschijnen zoals ik deed op deze foto en voor de pijn die de beslissing destijds en nu heeft veroorzaakt,” zei Northam vrijdagavond in een verklaring.

“Dit gedrag is niet in overeenstemming met wie ik nu ben en de waarden waar ik voor gevochten heb gedurende mijn carrière in het leger, in de geneeskunde en in openbare dienst,” voegde hij eraan toe.

Northam zei dat hij niet van plan was om af te treden, maar dat hij het “belangrijke werk” wilde doen om “de schade die dit gedrag veroorzaakt heeft te helen.”

Overige berichten