Goudmijners Sarakreek laten zich vaccineren

GFC NIEUWSREDACTIE- Tijdens een missie van de Medische Zending Primary Health Care Suriname (MZ), het Malaria Programma en de Mobiele Vaccinatie Unit van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg zijn afgelopen week 829 personen tegen het Coronavirus gevaccineerd in Porto do Bode en Currutela da Claudia.

Het gaat om goudvelden in het Sarakreekgebied in het Surinaamse binnenland.

De vaccinatiemissie vond plaats van 26 tot 28 juli.

Het ging hierbij om een geïntegreerde COVID-19/Malaria-activiteit waarbij de Portugeestalige Malaria Service Deliverers van het Malaria Programma support gaven aan het vaccinatie-team en tegelijk Malaria-voorlichting verzorgden naar de gemeenschap toe.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Griepprik geeft bescherming tegen COVID-19

Tijdens dezelfde missie werd er ook een groep personen gevaccineerd in het dorp Lebi Doti Gedurende een eerdere Malaria/COVID-19 diagnostische missie te Sarakreek waarbij besmette mensen werden geïdentificeerd, werd een hoge vaccinatie-bereidheid onder de populatie geconstateerd.

Tenminste 467 personen registreerden zich om het COVID-19 vaccin toegediend te krijgen.

De MZ-regiocoördinator van dit gebied, Gabriela Sanches, zegt tevreden te zijn met de opkomst van personen. Volgens haar waren op de tweede vaccinatiedag alle flacons gebruikt.

De groep werd gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin en zal de tweede prik in oktober ontvangen.

De kosten van deze missie werden gedragen door het Malaria Programma van het ministerie van Volksgezondheid en de Pan American Health Organization.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten