fbpx
Facebook Pagelike Widget

Goud voorlopige winnaar in handels-kung fu tussen VS en China

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaans-Chinese handelsoorlog heeft alvast één winnaar opgeleverd: de goudhandel. De goudprijs klom dankzij het gebakkelei tussen de twee grootmachten en passeerde zelfs de grens van 1300 dollar.

De twee landen bestoken elkaar al sinds vorig jaar met steeds hogere importheffingen. De VS vindt dat China “misbruik maakt van het gebroken internationaal systeem” en beschuldigt de Chinezen van oneerlijke handelspraktijken.

Vorige week verhoogde Amerika de heffingen van 200 miljard dollar aan Chinese importen van 10 naar 25 procent. China kondigde in een reactie aan dat vanaf 1 juni de tarieven voor 60 miljard aan Amerikaanse producten omhoog gaan.

Na de Chinese aankondiging sprongen de goudprijzen omhoog, waarbij het kernniveau van $ 1.300 werd hernomen.

Maandag won het edelmetaal nog eens één procent en bereikte daarmee het hoogste niveau in meer dan een maand.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…