fbpx

Gordon Touw Ngie Tjouw officieel overgenomen bij Sportzaken

GFC NIEUWS- De Olympiër en zwemcoach, Gordon Touw Ngie Tjouw, heeft officieel overgenomen bij Sportzaken als directeur.
Maandag vond het protocol van overdracht plaats en nam Touw Ngie Tjouw over van Mitchell Kisoor.
Volgens Touw Ngie Tjouw had hij toen als DNA-kandidaat van de ABOP en één van de vertegenwoordigers van de jongeren van Suriname, van de voorzitter van de ABOP, Ronnie Brunswijk, de toezegging gehad dat wanneer zij in het beleidscentrum zitten, het ministerie van Sport en Jeugdzaken één van de beleidsprioriteiten zal zijn. “Dit is voor ons zeer belangrijk, omdat wij grote doelen willen realiseren op het gebied van jeugd- en sportontwikkeling.”
Het sportbeleid zal gericht zijn op het verbeteren van de topsport in Suriname. Door middel van gerichte begeleiding, stages in het buitenland, sportbeurzen en professionele sportorganisaties moeten sporters uit ons land gereed worden gemaakt om internationaal topprestaties te leveren.
Het financieel en institutionele versterking van sportorganisaties is hierbij een belangrijk onderdeel van ons beleidsprogramma op het gebied van sportontwikkeling.
Hiernaast zal er voor de totale gemeenschap faciliteiten worden gecreëerd voor vrijetijdsbesteding zoals parken, speeltuinen en sportcentra. Deze maatregelen zullen niet alleen leiden tot een gezondere samenleving maar ook tot de afname van het aantal hangjongeren in verschillende buurten.

BEKIJK OOK
Albina Centrum krijgt schoonmaakbeurt