fbpx

Gopal wisselt van gedachten met ambassadeur Indonesië over sport- en jeugdbeleid

GFC NIEUWS- De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft de ambassadeur van Indonesië in Suriname, Julang Pujianto, ontvangen.

Tijdens het onderhoud vond een uitwisseling van gedachten plaatsgevonden over het sport- en jeugdbeleid. Ook zijn er mogelijkheden besproken om de relatie tussen Suriname en Indonesië te versterken.

In augustus heeft een delegatie bestaande uit de vicevoorzitter en leden van het parlement van Indonesië een bezoek gebracht aan Suriname.
De ambassadeur was zeer ingenomen met de ontvangst en het verloop van het onderhoudt. Hij gaf aan dat er samen nagegaan moet worden op welke gebieden de relatie kan worden uitgediept. In dit kader heeft hij voorgehouden aan de minister dat er beurzen ter beschikking worden gesteld aan Surinaamse studenten.

Ook heeft Suriname in het verleden gebruik gemaakt van de workshops die georganiseerd werden door de ambassade. De mogelijkheid om te participeren aan een jongerenconferentie in december in Indonesië, is ook voorgehouden aan de minister.

BEKIJK OOK
President Santokhi roept bij Internationale Yoga Dag op tot significant verschil

Minister Gopal stelt de behoefte aan het uitdiepen van de relatie op prijs. In 2016 mocht ook een Indonesische badminton en pencak silat coach voor 3 maanden hun deskundigheid delen met Suriname.

In het verlengde hiervan is door de minister weer een beroep gedaan voor deskundigheid voor het upgraden van badminton, pencak silat en schaken in Suriname.

Ambassadeur Pujianto heeft de behoefte aan deskundigheid van Suriname op het gebied van atletiek en zwemmen aangegeven. Om invulling te kunnen geven hieraan worden er ook mogelijkheden bekeken.