fbpx
Gopal maakt afspraken met nieuwe Dambond

Het nieuw interim bestuur van de Surinaamse Dambond, onder voorzitterschap van Nelius Codrington, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal.

Tijdens dit bezoek zijn er afspraken gemaakt over de structuren voor een goede communicatierelatie en zijn ook de uitdagingen waarmee de bond te kampen heeft ter sprake gekomen.

Tijdens een algemene ledenvergadering in april werd het huidig interim bestuur aangewezen tot en met december 2019.

Om het niveau van het dammen in Suriname op kort-, midden-, en lang termijn op een hoger niveau te brengen is het bestuur de mening toegedaan dat alle neuzen in één richting moeten wijzen.

Ook werkt het bestuur aan de ontwikkeling van de damsport in de verschillende districten. In het kader hiervan is zij voornemens om televisie dammen te opnieuw in te voeren, zodat de sport weer gaat leven bij de jeugd en de senioren.

Door middel van een landelijke damsport conferentie wenst het bestuur het imago van de bond en de planmatige besturing van alle facetten van het beleid te bevorderen en te garanderen. Imagoverbetering en de eenheid tussen de leden binnen de damsport bevorderen zijn enkele uitdagingen van de bond.

Bij de bond zijn er 11 verenigingen aangesloten. Minister Gopal en waarnemend directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor, hebben in het kader van een efficiëntere samenwerking afspraken gemaakt over de regulering en transparantie van het algemeen subsidiebeleid.

Ook heeft het ministerie de toezegging gedaan om initiatieven van de bond die bijdragen aan de ontwikkeling van de denksport te ondersteunen.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.