fbpx

Gopal en SOC participeren aan ‘Americas Best Practices Symposium’

GFC NIEUWS- De Americas Best Practices Symposium is een platform om Nationale Olympische Comités (NOC’s) van de Americas te betrekken in high- level discussies teneinde nationale sporten te ontwikkelen door middel van principes die essentieel zijn voor de impact en successen van nationale sporten.

Suriname heeft voor de vierde keer aan dit 2-daags symposium geparticipeerd op 13 en 14 december in Fort Lauderdale, United States of America en is vertegenwoordigd door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, en de voorzitter en secretaris-generaal van het Surinaamse Olympisch Comite (SOC), Ramon Tjon-A-Fat en Dennis Mac Donald.

De organisatoren van het symposium zijn United States Olympic, Paralympic Committee, Olympic Solidarity en Panam Sports.

Tijdens dit symposium hebben de sportorganen vanuit de verschillende landen gedeeld hoe zij omgaan met de veiligheid, gezondheid, carrière en educatie van atleten.

Ook zijn er presentaties gehouden over de ontwikkelingsystemen van atleten middels schoolcompetities.

BEKIJK OOK
CBvS treft maatregelen in het kader van recente wisselkoersproblematiek

Tijdens het symposium is benadrukt dat er gewerkt moet worden aan de relatie tussen de overheid en de NOC’s voor de verdere ontwikkeling van de sport.

Binnen het platform wordt er aandacht besteedt aan de “best practices” van lange termijn systemen voor ontwikkeling van de sport en fysieke activiteiten, succesvolle coachings- en educatie modellen en elementen voor succesvolle hoge prestatie plannen.

De delegatie van Suriname heeft tijdens het symposium ook een ontmoeting gehad met de Assistant Director van Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Games met betrekking tot de voorbereidingen van een culturele uitwisseling.

De delegatie heeft samen met Evita Leter, zwemster, de Panam Sports Inaugural Sports Gala bijgewoond.

Tijdens het gala heeft Panam Sports Awards uitgereikt voor de uitstekende prestaties en sporters, coaches, Olympische Comités en media tijdens de Pan American Games in Lima 2019.

Het symposium wordt om de 2 jaar georganiseerd.