fbpx
Goliathbrug technisch opgeleverd

De Goliathbrug op de wegstrekking Zanderij-Apoera is op woensdag 20 mei technisch opgeleverd en opengesteld voor het verkeer. Het contract voor de bouw van deze brug is op 31 maart 2014 getekend met aannemer Haukes NV.

Met de oplevering van de Goliathbrug zijn inmiddels zes van de vijftien bruggen in deze wegstrekking vernieuwd.

De brug heeft een lengte van 52.5 meter en een breedte van 9.6 meter en is voorzien van voetpaden. Het brugdek en de voetpaden bestaan uit beton en de leuningen zijn in staal uitgetrokken. Aan deze brug is een onderhoudsperiode gekoppeld van zes maanden.

Binnenkort zullen de Sparikreekbrug, de Grote Falawatrabrug, de Mozeskreekbrug en de van Amskreekbrug vernieuwd worden.

Het ministerie van Openbare Werken doet in en persbericht in het bijzonder een beroep op de houttransporteurs om uiterst verantwoord om te gaan met deze brug en alle andere bruggen in de wegstrekking Zanderij-Apoera. Als maar één van de bruggen instort of onbegaanbaar wordt, heeft dat consequenties voor deze hele wegstrekking.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…