fbpx

Goedhartige familie gedenkt sociale instellingen en behoeftigen

GFC NIEUWS- Een familie uit Den Haag – Nederland doneert jaarlijks in de maand december levensmiddelenpakketten, tuingereedschappen en voeding aan vele instellingen en behoeftige personen in Suriname.

De afgelopen dagen zijn veel goederen bij Chotelal en bij Combé Markt aangekocht.

Een keukenteam onder leiding van Hillegonda Leeflang heeft voor 7 tehuizen gekookt, w.o. de Mytylschool, Huize Albertine, de Blindenzorg, Huize Samuel, Kinderhuis Sanatan Dharm, Huize Hoop der Kinderen en Huize Margriet.

De ongeveer 500 personen konden genieten van de overheerlijke kerstbrood en lekker eten. Daarnaast zijn er 200 grote levensmiddelenpakketten in diverse wijken huis aan huis afgegeven.

Elk jaar worden andere wijken aangedaan. OHM die dit project al jaren coördineert, kiest niet meer voor de oude methode waarbij er een telefonische preselectie werd gedaan, omdat in de praktijk is gebleken dat personen met dure auto’s en sieraden de pakketten kwamen ophalen.

BEKIJK OOK
Militair en burger aangehouden voor inbraak bij overheidskantoor

Een team onder leiding van Leeflang, Sunita Ramlochan-Tewarie, Amreeta Baidjoe en Bhagwan Gangaram Panday zijn dagen op stap geweest op zoek naar arme gezinnen en werden de pakketten gelijk overhandigd.

Duidelijke criteria zijn in acht genomen om echte armoede te herkennen. Hierbij is gekeken naar de staat van de woning, wel of geen dure vervoersmiddelen en de gezinssituatie.