fbpx

Goedgelovige vrouw beetgenomen door bajesklant

GFC NIEUWS- De 50-jarige Nevin G. is op 24 augustus door de politie van Geyersvlijt achter slot en grendel gezet.

Nevin wordt ervan verdacht een jonge vrouw onder valse voorwendselen te hebben opgelicht van een geldbedrag in SRD en een gouden halsketting.

Volgens een verklaring van de aangeefster heeft zij Nevin dit jaar leren kennen via sociale media. Op 17 augustus ontmoetten zij elkaar in het stadscentrum.

Nevin loog haar toen voor dat hij gouddelver was. Op een bepaald moment stemde ze erin toe om met hem naar een pension te gaan.

Nevin hield haar voor dat hij niet over bar geld beschikte alleen over het goud dat hij nog moest verkopen. Zij schoot Nevin hem toen SRD 1.000,- voor om onder andere voor een kamer in het pension te betalen.

Zij gaf Nevin ook nog haar gouden halsketting. Dat deed zij nadat hij haar had voorgehouden dat hij over voldoende goud beschikte om een zwaardere en mooiere halsketting voor haar te laten maken.

BEKIJK OOK
Bij herdenking gesneuvelde militairen binnenlands conflict: dit mag nooit meer gebeuren

Met de halsketting en het geldbedrag op zak liep Nevin in de richting van de receptie van het pension. De vrouw ging ervan uit dat hij voor een kamer ging betalen.

Toen Nevin te lang wegbleef, belde de vrouw hem tevergeefs op. Zij kwam uiteindelijk tot het besef dat hij de plaats had verlaten zonder dat ze hem had gezien.

De vrouw deed vervolgens aangifte van oplichting en/of verduistering tegen Nevin bij de politie van Geyersvlijt.

Nevin G. een oud-bekende van de politie is op 24 augustus aangehouden. Hij heeft toegegeven dat hij het geld en de halsketting van de vrouw onder valse voorwendselen in zijn bezit heeft gekregen.

Het geld heeft hij opgemaakt en de gouden halsketting laten smelten tot een klompje goud waarna hij dat goudklompje verkocht heeft voor een bij hem onbekende man.

Hangende het onderzoek is hij door de politie opgesloten.