Goede positie Surinaams parlement in de regio

GFC NIEUWS- Het Surinaamse parlement heeft een vrij goede positie in de regio.
Dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Simons, vorige week aangegeven tijdens de presentatie van het jaarverslag over het dienstjaar 2019.
Gezien de mogelijkheden om te functioneren, de technische- en wetenschappelijke ondersteuning, is de DNA- voorzitter over het algemeen tevreden over het functioneren van het parlement in vergelijking met andere parlementen in de regio. Dit jaar wordt verder gewerkt aan het beter functioneren van het parlement.
Werkprocessen
In 2019 is er gewerkt aan diverse programma’s, activiteiten, vergaderingen en werkbezoeken om zo het doel, visie en missie van de DNA te continueren.
Tijdens de presentatie heeft de DNA-voorzitter onder andere ook gesproken over het aantal wetten dat is behandeld en hoeveel zijn goedgekeurd. Er zijn in totaal 37 wetten behandeld in 2019, waarvan 26 zijn goedgekeurd.
De volksvertegenwoordigers hebben 59 keer in het openbaar vergaderd, terwijl zes openbare vergaderingen door gebrek aan quorum zijn afgelast. De parlementariërs zijn 21 keer in huishoudelijk verband bijeengekomen.
In het voorbije jaar zijn er 143 commissievergaderingen uitgeschreven, waarvan 127 zijn afgeblazen. Ook is duidelijk dat van de 21 openbare commissievergaderingen die uitgeschreven zijn, uiteindelijk 18 zijn voortgezet.
“Een van de belangrijke activiteiten van de DNA is het voorbereiden en functioneren van de Griffie van het parlement. Ook het IFMIS- systeem is geïmplementeerd voor meer transparantie”, zegt Simons.
Dit systeem heeft erin geresulteerd, dat de financiële registratie van de DNA is geordend en beter verloopt. De parlementsvoorzitter heeft na haar openingstoespraak aangegeven, dat de verschillende werkprocessen dit jaar voortgezet zullen worden.

Overige berichten