fbpx
Goede implementatie naschoolse opvang noodzakelijk

De werkgroep Onderwijs van de Nationale Partij Suriname (NPS) is blij met een diepgaande evaluatie van het project Naschoolse Opvang en Begeleiding, maar roept op tot implementatie van de zaken die uit de evaluatie zullen komen.

Er zou volgens Ivan Fernald, voorzitter van de werkgroep, naar alle mogelijkheden moeten worden gekeken om te komen tot betere schoolprestaties.

Hij merkt op dat de doelen gesteld bij de aanvang van het project vrij ruim en zeer ambitieus waren. Eén van die doelen was het behalen van betere schoolprestaties.

Dit doel werd volgens Fernald overschaduwd door de “nyan tori.” Het verdienen van geld aan het bereiden van voeding en de distributie daarvan, schenen de belangrijkste aspecten te zijn binnen het geheel. Ten aanzien van het eten, is er volgens hem heel veel aan te merken, terwijl bij het deel waar dit project eigenlijk om gaat, met name de betere schoolresultaten, is uitgebleven.

De werkgroep maakt zich zorgen over de zoveelste aangekondigde evaluatie. Fernald zegt dat het alom bekend is dat de NPS een grote affiniteit heeft met onderwijs.

Deze betrokkenheid bij het Surinaams onderwijsgebeuren, is de reden waarom de partij zich enorm zorgen maakt over de vele zaken die zich rond het onderwijs voltrekken. Hij vindt dat als er een evaluatie komt van de naschoolse opvang, de eerste en meest belangrijke vraag zal moeten zijn “Wat is het doel van dit project geweest?”

De werkgroep van de NPS constateert dat er in 2010 een slagingspercentage was van 58.7%. Het zou volgens Fernald nooit zo mogen zijn, dat “we als land experimenteren met zo een duur project. Wij zouden moeten leren uit dit project en ervoor zorgen dat we nooit meer zoveel geld over de balk gooien.”

De NPS zal zich volgens Fernald blijven buigen over zaken aangaande het onderwijs, en blijven kijken naar mogelijkheden om ervoor te zorgen dat onderwijs, die wordt gezien als de belangrijkste ontwikkelingsfactor voor het land, op een goede manier voortgang vindt.

 

Meer nieuws

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…