Goede handhygiëne kan influenza helpen voorkomen

Bij de heersende griepepidemie is het erg belangrijk om er een goede handhygiëne op na te houden. Hiermee kan verspreiding en besmetting worden voorkomen.

Voedseltechnoloog en handhygiënedeskundige Ricky Stutgard zegt verder dat het raadzaam is om een goede weerstand op te bouwen.

De Mexicaanse griep staat ook bekend als varkensgriep. Verschijnselen kunnen zijn koorts, misselijkheid, diarree en onderbuikpijn. Het influenzavirus tast vooral de bovenste luchtwegen aan. Tegen een virusinfectie is er in principe geen medicijn. Eventuele middelen die worden voorgeschreven zijn om de pijn te verzachten en om de groei van het virus tegen te gaan. Het is de weerstand van het menselijk lichaam dat het probleem moet oplossen. Stutgard zegt dat het belangrijk is de weerstand een boost te geven.

Verschillende Europese topexperts zoals Jonathan Clarke zeggen dat het natuurmiddel Grannur, vanwege de gezonde polyfenolen erin, zeer ideaal is om de weerstand te versterken.

“Grannur vruchtenconcentraat adviseren wij niet alleen om je huid mooier en gezonder te maken of om af te slanken, maar ook om je weerstand en gezondheid een stevige boost te geven en op peil te houden. Je kan dit heilzame natuurmiddel dus ook als een dagelijkse tonicum gebruiken om gezond te worden of blijven”, aldus Clarke.

Stutgard: “Je kan onder andere ook met vitamine C je weerstand een boost geeft. Verder wil ik adviseren dat ze vitamine B-complex moeten gebruiken, omdat vitamine B-complex ervoor zorgt dat jouw organen door blijven functioneren. Het is namelijk zo dat je eiwithuishouding, je vethuishouding, je mineralenhuishouding en je vitaminehuishouding in je lichaam moeten blijven functioneren, waardoor je lichaam sterk genoeg wordt om antistoffen te produceren tegen dat virus.”

Er zijn groepen van mensen die extra vatbaar zijn voor dit virus. Kinderen jonger dan vijf jaar zijn kwetsbaarder, omdat hun weerstand nog niet voldoende ontwikkeld is. Ook mensen boven de zestig jaar zouden extra voorzichtig moeten zijn, omdat hun weerstand met de jaren afneemt.

Zwangere vrouwen dienen vanwege de foetus dat zij dragen ook bijzonder voorzichtig te zijn. Hetzelfde geldt voor mensen met een chronische ziekte, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte en kanker, omdat zij een verminderde weerstand hebben. Verder ook mensen die herstellende zijn van een ziekte. Voor deze groepen kan besmetting met het H1N1 virus dodelijk zijn.

De Mexicaanse griep wordt veroorzaakt door een nieuwe stam van het varkensinfluenzavirus, die normaal ziekte bij varkens veroorzaakt. De nieuwe versie verspreidt zich van persoon tot persoon door de normale transmissieroutes in verband met verkoudheid en seizoensinfluenza. Virale deeltjes komen via de luchtwegen in het lichaam, maar de lucht is niet het enige middel waarmee het virus wordt verspreid. Het kan bepaalde perioden overleven op huishoudelijke oppervlakken en ook op de huid.

De handen kunnen een belangrijke rol spelen bij het verspreiden van het virus tussen mensen. Volgens Stutgard is handhygiëne daarom erg belangrijk bij het tegengaan van de verspreiding van het virus.

Overige berichten