fbpx
Goed vervolggesprek Surinaamse ministers in Nederland

GFC NIEUWS- De Nederlandse minister Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, zegt een goed vervolggesprek te hebben gehad met de Surinaamse ministers Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) en Armand Achaibersing (Financiën & Planning).

Gesproken is onder meer over concrete opvolging ten bate van Suriname en zijn bevolking; handel, investeringen en ondersteuning bij bestrijding van corona, zoals het belang van vaccins, schrijft Kaag op Twitter.

Op instructie van President Chandrikapersad Santokhi zijn de twee ministers afgelopen week afgereisd naar Nederland en Frankrijk.

De president beseft dat de Surinaamse bevolking reeds geruime tijd gebukt gaat onder een proces van verarming en verloedering. Met een nieuw regeerteam aan het stuur moeten nu maatregelen getroffen worden om dat proces te stuiten en hiervoor zullen moeilijke beslissingen in de komende maanden genomen moeten worden. Dat beseffende wil Santokhi middels ondersteunende maatregelen de impact van de economische hervormingen minimaliseren. Hiervoor is onder andere de missie van de beide ministers van groot belang.

De bewindslieden keren op 26 oktober terug in Suriname en zullen terstond verslag doen van de gevoerde gesprekken aan de president.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.