fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Goed vervolggesprek Surinaamse ministers in Nederland

GFC NIEUWS- De Nederlandse minister Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, zegt een goed vervolggesprek te hebben gehad met de Surinaamse ministers Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking) en Armand Achaibersing (Financiën & Planning).
Gesproken is onder meer over concrete opvolging ten bate van Suriname en zijn bevolking; handel, investeringen en ondersteuning bij bestrijding van corona, zoals het belang van vaccins, schrijft Kaag op Twitter.
Op instructie van President Chandrikapersad Santokhi zijn de twee ministers afgelopen week afgereisd naar Nederland en Frankrijk.
De president beseft dat de Surinaamse bevolking reeds geruime tijd gebukt gaat onder een proces van verarming en verloedering. Met een nieuw regeerteam aan het stuur moeten nu maatregelen getroffen worden om dat proces te stuiten en hiervoor zullen moeilijke beslissingen in de komende maanden genomen moeten worden. Dat beseffende wil Santokhi middels ondersteunende maatregelen de impact van de economische hervormingen minimaliseren. Hiervoor is onder andere de missie van de beide ministers van groot belang.
De bewindslieden keren op 26 oktober terug in Suriname en zullen terstond verslag doen van de gevoerde gesprekken aan de president.

OOK INTERESSANT
Bromfietsdief op heterdaad betrapt door alerte politieman