Goed nieuws: coronapandemie loopt ten einde, we kunnen al heel snel weer knuffelen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE– De coronapandemie loopt ten einde, het slotstuk is in zicht en wij zullen over een paar maanden weer normaal kunnen leven en elkaar mogen knuffelen.

Dat zeggen steeds meer internationale topexperts.

Ook de befaamde professor of medicine Monica Gandhi verbonden aan de universiteit van Californië, San Francisco, is ervan overtuigd dat wij elkaar binnen afzienbare tijd  weer kunnen omhelzen en de beperkende maatregelen in de meeste gevallen vaarwel kunnen zeggen.

De populaire Amerikaanse internist dokter Zubin Damania van Stanford universiteit is ook die mening toegedaan en gaat ervan uit dat wij het ergste achter de rug hebben.

De twee gezondheidsdeskundigen vertellen dat de COVID- vaccins hun beschermingswerking hebben bewezen.

“Door het grootschalig vaccineren wordt deze coronapandemie de kop ingedrukt. Hoe meer er gevaccineerd word, des te sneller wij weer naar het normale leven teruggaan”, aldus Gandhi die ook bekend staat om haar uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de werking van mondkapjes op virusbesmettingen.

Beide experts zijn al gevaccineerd en moedigen een ieder aan die risico’s loopt om dat ook te doen.

Zij maken zich geen grote zorgen over de verschillende virusvarianten. Volgens hen is de kans dat een persoon komt te overlijden na vaccinatie, ondanks de verschillende varianten zeer klein.

Vooral met de komst van het Johnson & Johnson/Janssen coronavaccin wordt dat risico nog kleiner.

Overige berichten