“Goed doel brengt veel en velen samen”

GFC NIEUWS- Een inzamelingsactie het vorig jaar in Nederland van Stichting ‘Kleurrijk Leven voor Suriname’, gynaecoloog Henk Vonsee van het Amphia Ziekenhuis in Breda en collega verloskundige Monique Klerkx resulteerde erin dat een zestig m3 container gevuld en verscheept werd naar Suriname.
De afdeling Centraal Magazijn van het ‘s Lands Hospitaal sloeg de keurig verpakt gesorteerde spullen overzichtelijk op, terwijl een deel in de garage is blijven staan. Dit deel diende als achtergronddecor bij de formele overdracht van de donatie die maandag plaatsvond in het bijzijn van de donateurs, ondersteuners, collega’s, familie, vrienden en de ontvangende partijen, directie van het ziekenhuis, artsen en werknemers.
Van de zestig kuub aan spullen, bedroeg 45 kuub aan medische verbruiksmiddelen en artikelen bestemd voor Suriname ’s oudste ziekenhuis.
De overige spullen zijn voor kindertehuizen van de Stichting Kleurrijk Leven voor Suriname’, namelijk opvangtehuizen voor kinderen die leven met AIDS of besmet zijn met HIV.
De verschepings- en inklaringskosten van de container zijn voor rekening genomen van de Rotary clubs Oosterhout (Nederland) en Paramaribo Central.
Algemeen directeur van het ‘s Lands Hospitaal, Dayasankar Mathoera, zegt dat de duurzame spullen goed van pas komen in de precaire financiële situatie waarin ziekenhuizen verkeren. De goederen voorzien precies in de behoefte van de zorg.