fbpx
Goed boekjaar voor Assuria

Tijdens een Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Assuria N.V. deed directeur Stephen Smit verslag over het boekjaar 2014. Hij stelde met genoegen vast dat 2014 een goed boekjaar is geweest voor Assuria.

Hij ging in op de acquisitie van Assuria Life (T&T) Ltd. (voorheen Mega Insurance Company Ltd), een op Trinidad & Tobago gevestigde levensverzekeringsmaatschappij, die sinds 5 januari 2015 deel uitmaakt van de Assuria Groep.

Met het bezit van zowel levens‐ als schadeverzekeringsmaatschappijen in Guyana en op Trinidad & Tobago is een belangrijk strategisch doel bereikt, namelijk de geografische spreiding van verzekeringsactiviteiten.

Smit onderstreepte de groei buiten Suriname door aan te geven dat in 2014 driekwart van het premie‐inkomen en 7% van de brutowinst uit het buitenland kwam. Hij zei verder erg tevreden te zijn over de resultaten over het boekjaar 2014. De winst vóór belastingen van Assuria N.V. steeg met 37% naar bijkans SRD 50 miljoen. Het bruto premie‐inkomen van de groep nam toe met 10% tot SRD 232 miljoen.

Ook de beleggingsopbrengsten droegen aanzienlijk bij aan de winst; de beleggingsopbrengsten waren in 2014 SRD 62 miljoen. Assuria Schadeverzekering N.V. boekte van de verzekeringsbedrijven het beste resultaat, ondanks de nog altijd verlieslatende motorbranche.

Bij Assuria Medische Verzekering is er een dalende trend te zien in het resultaat. De portefeuille groeit wel flink, mede door de inwerkingtreding van de Wet Nationale Basiszorgverzekering, maar de uitkeringen stijgen meer dan evenredig.

Het financieel fundament van de groep kan sterk worden genoemd met een groepsvermogen van meer dan 100 miljoen US‐dollar.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…