fbpx

“Goed bestuur resultaat samenspel actoren”

Op donderdag 1 november werd het nieuw bestuur van de Stichting Yuvadal Suriname (SYS) gekozen. De stichting is op 8 oktober 2014 opgericht en is een dynamische sociaal culturele stichting. Het huidig bestuur staat onder leiding van Karansing Jagessar en heeft een zittingsperiode van twee jaar.

Stg. Yuvadal Suriname heeft als doel om de Hindoestaanse cultuur te bevorderen en stimuleren tezamen met andere Surinaamse culturen in het bijzonder bij de jongeren. De Hindi Bhasha Ka Milan (HBKM), een Nationale Hindi Competitie was de eerste grote project van Stichting Yuvadal Suriname.

Sinds 2014 tot heden was het begin van de deze taal competitie niets anders dan succesvol voor vijf jaren. Vanwege de grote behoefte bij de plaatselijke bevolking aan sociale en religieuze activiteiten, zal overgegaan worden tot een ander vorm van presentatie van de Hindi-taal en kennis in het opvolgend jaar.

OOK INTERESSANT
Vp Brunswijk bezorgd over mogelijke plunderingen op 24 maart

De stichting is tot op heden betrokken bij 85 evenementen, waarvan 70 op eigen initiatief zijn geweest. Thans houdt Stichting Yuvadal Suriname zich ook bezig met diverse informatieve videoproducties met uitleg, een betekenisvolle boodschap en kennis verrijkend voor de samenleving in het bijzonder de jongeren.(GFC)