Gods Bazuin zal niet meewerken aan Covid-sneltesten voor aanvang kerkdiensten

GFC NIEUWSREDACTIE- De Nieuwe Generatie Gemeente Godsbazuin (NGGB) zal niet meewerken aan de pilot van de regering om kerkbezoekers voor aanvang van de kerkdiensten te onderwerpen aan Covid-sneltesten.

Die 75 kerken aangesloten bij NGGB zullen hieraan absoluut niet aan meewerken, zegt bisschop Steve Meye.

Hij haalt aan dat swabben en sneltesten nooit in de gemeenten en bedieningen van Gods Bazuin Ministries International toegelaten zullen worden.

Meye meent dat deen enkele aardse regering moet bepalen wat de voorwaarden/condities zullen zijn, “om ons grondrecht, verankerd in artikel 18 Hoofdstuk 5 van de grondwet van de Republiek Suriname, te kunnen uitvoeren”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Nederland vaccineert nu ook 12- plussers tegen Covid-19

De grondwet, het BUPO-verdrag en de Universele Verklaring van de Rechten van de mens geven volgens Meye ook overduidelijk aan, dat iedereen het zelfbeschikkingsrecht heeft op zijn persoonlijke integriteit.

Volgens een bericht van CDS heeft president Chandrikapersad Santokhi zijn werkarmen de opdracht gegeven zaken in die richting te bewegen dat er op of vóór 11 juli 2021 een pilot van start kan gaan rakende de gebedshuizen.

Voor deze pilot zal de mogelijkheid worden bekeken om trainingen te faciliteren voor leden van religieuze organisaties, die een medische achtergrond hebben. Deze getrainde leden zouden dan Covid-19- sneltesten uit kunnen voeren.

Deze dienen dan te worden afgenomen bij bezoekers van de gebedshuizen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten