GODO viert internationale dag van de kredietcoöperaties

Samen met zo’n 68.000 andere kredietcoöperaties en coöperatieve financiële organisaties viert Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO vandaag de International Credit Union Day. Het is dan 70 jaar geleden dat de World Council of Credit Unions opgericht.

Op deze speciale dag staat GODO als enige coöperatieve bank in Suriname ook stil bij het bijzondere karakter van de bank. Dankzij het coöperatieve karakter van de bank, Mensen Helpen Mensen, hebben vele gemeenschappen en individuen in Suriname zich kunnen ontwikkelen en een bestaan kunnen opbouwen.

Godo heeft zelf ook wat te vieren. Het GODO-filiaal te Nieuw Aurora bestond 4 oktober 2018 vijf jaar. Daarom heeft de bank de toilettengroep van de J. Arabieschool op Nieuw Aurora gerenoveerd. Dit als dank voor het vertrouwen van de leden en de rest van de gemeenschap in GODO.

Ook in Paramaribo blijft GODO investeren in de Surinaamse gemeenschap en haar leden. Daarom is 15 oktober 2018 de openbare bushalte bij het GODO-hoofdkantoor aan de Keizerstraat volledig opgeknapt. Bezoekers van de bank zijn tijdens het wachten op de bus beschermd tegen zon en regen.

De World Council of Credit Unions heeft als doel kredietverenigingen en andere financiële coöperaties in de hele wereld te ondersteunen zodat alle mensen toegang kunnen krijgen tot goede en betaalbare financiële diensten. De organisatie werkt samen met nationale regeringen om wet- en regelgeving hierover te verbeteren.

De eerste kredietcoöperatie werd al in 1849 in Duitsland opgericht. De 68.000 aangesloten kredietcoöperaties en coöperatieve financiële organisaties zijn verspreid over 109 landen. Het totaal aantal leden ligt rond de 231 miljoen.

De International Credit Union Day wordt sinds 1948 jaarlijks op iedere derde donderdag van de maand oktober wereldwijd gevierd. Doel van deze viering is om mensen bewust te maken van het werk dat kredietverenigingen over de hele wereld doen.