fbpx
Godo Olo krijgt solarplant

GFC NIEUWS- Vanwege de implementatie van het miniraster zonne-energie project heeft een delegatie onder leiding van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, een veldbezoek gebracht aan het dorp Godo Olo, Sipaliwini.

Momenteel worden er voorbereidingen getroffen voor de opzet van de solarplant. De bewindsman zegt dat bij de formulering van het beleid de betrokkenheid van de dorpsgemeenschappen hoog in het vaandel wordt gedragen. Dit wordt bewerkstelligd door de leefgemeenschappen te stimuleren om een eigen bijdrage te leveren bij de uitvoering van projecten, meldt NH.

Uit hoofde hiervan heeft de minister een krutu belegd met het traditioneel gezag en de lokale bevolking over de eigen inbreng van het dorp. Met de plaatselijke gemeenschap is overeenstemming bereikt om de masten aan te leveren alsook zorg te dragen voor transport via de rivier en andere logistieke zaken.

Tijdens de krutu heeft de bewindsman zijn directieteam geïntroduceerd en een korte uiteenzetting gegeven over de nieuwe organisatiestructuur van het departement. Conform de nieuwe organogram wordt de afdeling Community Engagement and Development in het leven geroepen. Met deze vernieuwing beoogt de bewindsman om de betrokkenheid van de leefgemeenschappen beter op gang te brengen en het te voeren beleid in samenspraak met de lokale bevolking te doen geschieden.

Met de invoering van dit systeem zal de gemeenschap 24 uur over elektriciteit beschikken en daardoor de mogelijkheid hebben om hun gemeenschap verder te ontwikkelen.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.