fbpx

Godo Olo krijgt solarplant

GFC NIEUWS- Vanwege de implementatie van het miniraster zonne-energie project heeft een delegatie onder leiding van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, een veldbezoek gebracht aan het dorp Godo Olo, Sipaliwini.
Momenteel worden er voorbereidingen getroffen voor de opzet van de solarplant. De bewindsman zegt dat bij de formulering van het beleid de betrokkenheid van de dorpsgemeenschappen hoog in het vaandel wordt gedragen. Dit wordt bewerkstelligd door de leefgemeenschappen te stimuleren om een eigen bijdrage te leveren bij de uitvoering van projecten, meldt NH.
Uit hoofde hiervan heeft de minister een krutu belegd met het traditioneel gezag en de lokale bevolking over de eigen inbreng van het dorp. Met de plaatselijke gemeenschap is overeenstemming bereikt om de masten aan te leveren alsook zorg te dragen voor transport via de rivier en andere logistieke zaken.
Tijdens de krutu heeft de bewindsman zijn directieteam geïntroduceerd en een korte uiteenzetting gegeven over de nieuwe organisatiestructuur van het departement. Conform de nieuwe organogram wordt de afdeling Community Engagement and Development in het leven geroepen. Met deze vernieuwing beoogt de bewindsman om de betrokkenheid van de leefgemeenschappen beter op gang te brengen en het te voeren beleid in samenspraak met de lokale bevolking te doen geschieden.
Met de invoering van dit systeem zal de gemeenschap 24 uur over elektriciteit beschikken en daardoor de mogelijkheid hebben om hun gemeenschap verder te ontwikkelen.

BEKIJK OOK
Afsluiting wegen vanwege Oil & Gas Summit en Caricom Staatshoofdenvergadering