fbpx
Go.Data Software om COVID-19 cases en contacten in Suriname te volgen

GFC NIEUWS- Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft ondersteuning gehad van de Pan American Health Organization (PAHO) en de IDB om Go.Data te lanceren, een Outbreak Investigation Data Management System, ontwikkeld door de WHO en de Global Outbreak Alert and Response Network (GOARN).

Op 2 april is aan het team van epidemiologie van het BOG een training gegeven in het gebruik van het systeem en gegevens over lopende zaken en contacten werden reeds ingevoerd en geanalyseerd voor Suriname.

Het team ontving ook IT-apparatuur om de implementatie van Go.Data te ondersteunen in het kader van een IDBMOH-PAHO-partnerschap voor informatiesystemen voor gezondheid. Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, was getuige van het gebruik van dit systeem en ondersteunde het gebruik als antwoord op COVID-19.

Dit systeem maakt het mogelijk gegevens van cases en contacten te verzamelen, te analyseren en rapporten hierover te genereren over de kenmerken van de gevallen, het zal vervolglijsten voor contacten genereren en het visualiseert de transmissieketens.

Voor COVID-19 ondersteunt dit systeem de Epidemiologie afdeling bij het BOG en het team dat de contacten traceert om, indien nodig, de noodzakelijke nazorg en koppeling met gezondheidsdiensten te bieden. De applicatie is zowel online als offline beschikbaar en heeft een optionele mobiele app gericht op contact traceren.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…