Go.Data Software om COVID-19 cases en contacten in Suriname te volgen

GFC NIEUWS- Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft ondersteuning gehad van de Pan American Health Organization (PAHO) en de IDB om Go.Data te lanceren, een Outbreak Investigation Data Management System, ontwikkeld door de WHO en de Global Outbreak Alert and Response Network (GOARN).
Op 2 april is aan het team van epidemiologie van het BOG een training gegeven in het gebruik van het systeem en gegevens over lopende zaken en contacten werden reeds ingevoerd en geanalyseerd voor Suriname.
Het team ontving ook IT-apparatuur om de implementatie van Go.Data te ondersteunen in het kader van een IDBMOH-PAHO-partnerschap voor informatiesystemen voor gezondheid. Cleopatra Jessurun, directeur van het ministerie van Volksgezondheid, was getuige van het gebruik van dit systeem en ondersteunde het gebruik als antwoord op COVID-19.
Dit systeem maakt het mogelijk gegevens van cases en contacten te verzamelen, te analyseren en rapporten hierover te genereren over de kenmerken van de gevallen, het zal vervolglijsten voor contacten genereren en het visualiseert de transmissieketens.
Voor COVID-19 ondersteunt dit systeem de Epidemiologie afdeling bij het BOG en het team dat de contacten traceert om, indien nodig, de noodzakelijke nazorg en koppeling met gezondheidsdiensten te bieden. De applicatie is zowel online als offline beschikbaar en heeft een optionele mobiele app gericht op contact traceren.

Overige berichten