fbpx
Glomac opent 1ste diamantkantoor in Suriname

Glomac heeft vrijdag haar deuren geopend in Paramaribo. Het bedrijf specialiseert zich in de taxatie, opkoop en verkoop van Surinaamse edelstenen en is daarmee uniek in Suriname. Het mogen taxeren van diamanten is een hooggespecialiseerd beroep dat internationale ervaring van minimaal 5 jaar vereist bij een van de wereldwijde Diamond Traders.

Glomac beschikt over een taxateur en twee diamantslijpers; zij zijn allen Surinamer of Surinaamse diaspora en hebben hun specialistisch vakopleiding in Belgie, de USA en Israel genoten.

Bij de opening waren vertegenwoordigers van het Kabinet van de President, de minister van Handel, Industrie en Toerisme, Ferdinand Welzijn, de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson, de minister van Arbeid, Soewarto Moestadja en de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle en zakenrelaties aanwezig.

Minister Welzijn feliciteerde Glomac om in de huidige tijd een dergelijke, gewaagde stap te maken en een voor Suriname volledig nieuwe industrie te starten. “We moeten u dankbaar zijn voor uw werk en samenwerking met de regering om deze sector te organiseren”.

Pastor Carlo Misiekaba prijsde Glomac voor “uw onbaatzuchtig optreden om de sector niet te willen monopoliseren maar open te houden voor anderen om ook deel te nemen.”

Tot de edelstenen waarmee Glomac zal werken behoren diamanten, maar ook gekleurde steentjes zoals saffieren, robijnen en smaragden die in het binnenland gevonden worden.

De dienstverlening die Glomac aan haar klanten biedt, is het vaststellen van de waarde van de edelstenen. De klant kan daarop besluiten om de stenen te verkopen aan het bedrijf, die deze vervolgens verwerkt tot bijvoorbeeld een sieraad. De sieraden worden gemerkt onder het merk “G”.

Legale export van de stenen, oftewel internationale verkoop, is nog niet mogelijk totdat Suriname is toegetreden als lid van de World Diamond Council. Een dergelijk lidmaatschap stelt Glomac, en anderen, in staat om diamanten te verhandelen op de zwaar gereguleerde diamantbeurzen in de wereld, waarvan de bekendste zijn Tel Aviv, New York, Dubai en Antwerpen.

Indien u een steen heeft gevonden, dat mogelijk een edelsteen is, en waarvan u de waarde wilt laten vaststellen, dan kunt u contact maken met Glomac NV aan de Fayalobistraat 4 of bellen op +597 749.94.87.(GFC)

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…