fbpx

“Globalisatie, Cultuur en de Global Village, een veranderende wereldorde”

Hein Raghoebar zal dinsdag vanwege de viering en herdenking van 146 jaar Hindostaanse Immigratie op uitnodiging van het Lalla Rook Museum, als onderdeel van de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie, een lezing verzorgen over Globalisatie, Cultuur en de “Global Village”.

Globalisatie heeft sedert het bestaan van de moderne beschaving: mondiale-, economische, sociale-, communicatieve-, politieke- en culturele veranderingen op gang gebracht. In de geschiedenis van de mensheid zijn er drie technologische revoluties geweest die hebben bijgedragen tot een volumineuze toename van de productie, transport, handel en consumptie van goederen en diensten.

BEKIJK OOK
Suriname krijgt Mangrovefonds

Globalisatie verspreidt onder meer kennis, wetenschap, technologie, religie, taal, kunst, filosofie, cultuur, kapitaal, handelsproducten, mensen, goederen en diensten over de aarde. Bedrijven, instituten, huishoudens en individuen gaan er toe over, de opgelegde vormen van globalisatie over te nemen.

Door globalisatie ontstaat er steeds meer interdependentie tussen verschillende staten (in regionale- en continentale vrije handels zones) in contradictie met de “Global Village”, het kleiner worden van de aarde, maar er zijn voor- en tegenstanders van globalisatie.