Girorekening SU4SU Covid-19 Support Fund geopend in Nederland

GFC NIEUWS- Het Surinaamse Rode Kruis heeft in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een giro rekening geopend om geld in te zamelen voor het SU4SU Covid-19 Support Fund in Suriname.
Het openen van een girorekening in Nederland is onderdeel van de wervingscampagne om de diaspora in Nederland te bereiken.
De Surinaamse hulporganisatie verbindt zich aan dit fonds, omdat zij een bijdrage wil leveren aan het versterken van de gezondheidszorg in ons land, zodat we voorbereid zijn op de opvang van Covid-19 patiënten.
SU4SU is een initiatief van drie lokale bedrijven: Staatsolie, Fernandes Group en Surinam Plastics Manufacturing N.V.
Zij hebben een beroep gedaan op het bedrijfsleven om ook een donatie te doen. De afgelopen weken is er al meer dan 1.3 miljoen US dollar opgehaald en voor meer dan 700 duizend US dollar aan medische apparatuur en materiaal besteld in het buitenland.
Nu het Surinaamse Rode Kruis zich aansluit bij SU4SU, wordt de werving van fondsen verbreed naar particulieren en naar het buitenland. Het Surinaamse Rode Kruis benadrukt dat we vooral door samen te werken en ons als bevolking te houden aan de aangegeven voorschriften, we het doel kunnen realiseren: een gezonde samenleving.
Het Nederlandse Rode Kruis faciliteert het Surinaamse Rode Kruis om donaties in Nederland te kunnen ontvangen en zal de inkomsten die op deze rekening gestort worden overmaken naar het Surinaamse Rode Kruis.
De Nederlandse giro rekening is geopend bij de ING bank: NL10 INGB 0000 1240 00 Op naam van het Nederlandse Rode Kruis

Overige berichten