fbpx
Girorekening SU4SU Covid-19 Support Fund geopend in Nederland

GFC NIEUWS- Het Surinaamse Rode Kruis heeft in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een giro rekening geopend om geld in te zamelen voor het SU4SU Covid-19 Support Fund in Suriname.

Het openen van een girorekening in Nederland is onderdeel van de wervingscampagne om de diaspora in Nederland te bereiken.

De Surinaamse hulporganisatie verbindt zich aan dit fonds, omdat zij een bijdrage wil leveren aan het versterken van de gezondheidszorg in ons land, zodat we voorbereid zijn op de opvang van Covid-19 patiënten.

SU4SU is een initiatief van drie lokale bedrijven: Staatsolie, Fernandes Group en Surinam Plastics Manufacturing N.V.

Zij hebben een beroep gedaan op het bedrijfsleven om ook een donatie te doen. De afgelopen weken is er al meer dan 1.3 miljoen US dollar opgehaald en voor meer dan 700 duizend US dollar aan medische apparatuur en materiaal besteld in het buitenland.

Nu het Surinaamse Rode Kruis zich aansluit bij SU4SU, wordt de werving van fondsen verbreed naar particulieren en naar het buitenland. Het Surinaamse Rode Kruis benadrukt dat we vooral door samen te werken en ons als bevolking te houden aan de aangegeven voorschriften, we het doel kunnen realiseren: een gezonde samenleving.

Het Nederlandse Rode Kruis faciliteert het Surinaamse Rode Kruis om donaties in Nederland te kunnen ontvangen en zal de inkomsten die op deze rekening gestort worden overmaken naar het Surinaamse Rode Kruis.

De Nederlandse giro rekening is geopend bij de ING bank: NL10 INGB 0000 1240 00 Op naam van het Nederlandse Rode Kruis

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…