Girls in ICT Day 2020

GFC NIEUWS- Suriname viert vanaf het jaar 2012 de ‘Girls in ICT Day’.
International Girls in ICT Day is een initiatief van de International Telecommunication Union (ITU) en jaarlijk plaats op de vierde donderdag van de maand april onder het thema: ‘Expand Horizons, Change Attitudes’.
Eén van de redenen van de ‘Girls in ICT Day’ is meisjes of jonge dames te interesseren voor een carrière binnen de ICT-sector. Het aantal vrouwelijke technische studenten is onevenredig laag. Er is een grote kloof tussen de digitale vaardigheden die werknemers nodig hebben en het aantal werkzoekenden met de vereiste technische know how. Dat wil zeggen dat er aanzienlijke kansen zijn voor vrouwelijke studenten binnen de ICT-sector.
Door samenwerkingen tussen de publieke en private sector werd in de afgelopen jaren invulling gegeven aan deze dag. Maar door de uitbraak van Covid-19, is besloten dit jaar hiervan af te zien.
Regionaal wordt wel gezamenlijk invulling gegeven aan deze dag. Zo organiseert de Caribbean Community (CARICOM) Girls in ICT Partnership vandaag een online regionaal evenement om ‘International Girls in ICT Day’ te vieren. Hieraan neemt ook het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie deel.
Dit online evenement is het eerste van een serie getiteld ‘CARICOM Digital Dialogue’. Het wordt gehouden onder het thema ‘Regional Resilience of ICT, STEM and Youth’.

Overige berichten