fbpx
Girls in ICT Day 2020

GFC NIEUWS- Suriname viert vanaf het jaar 2012 de ‘Girls in ICT Day’.

International Girls in ICT Day is een initiatief van de International Telecommunication Union (ITU) en jaarlijk plaats op de vierde donderdag van de maand april onder het thema: ‘Expand Horizons, Change Attitudes’.

Eén van de redenen van de ‘Girls in ICT Day’ is meisjes of jonge dames te interesseren voor een carrière binnen de ICT-sector. Het aantal vrouwelijke technische studenten is onevenredig laag. Er is een grote kloof tussen de digitale vaardigheden die werknemers nodig hebben en het aantal werkzoekenden met de vereiste technische know how. Dat wil zeggen dat er aanzienlijke kansen zijn voor vrouwelijke studenten binnen de ICT-sector.

Door samenwerkingen tussen de publieke en private sector werd in de afgelopen jaren invulling gegeven aan deze dag. Maar door de uitbraak van Covid-19, is besloten dit jaar hiervan af te zien.

Regionaal wordt wel gezamenlijk invulling gegeven aan deze dag. Zo organiseert de Caribbean Community (CARICOM) Girls in ICT Partnership vandaag een online regionaal evenement om ‘International Girls in ICT Day’ te vieren. Hieraan neemt ook het ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie deel.

Dit online evenement is het eerste van een serie getiteld ‘CARICOM Digital Dialogue’. Het wordt gehouden onder het thema ‘Regional Resilience of ICT, STEM and Youth’.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)