fbpx
Girjasing vraagt pg om strafrechtelijk onderzoek

VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing verzoekt de waarnemend procureur -generaal Roy Baidjnath Panday om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar de belediging en valse beschuldigingen en aantasting van zijn goede naam.

Hieronder de brief van Girjasing in extenso


Meerzorg, 18 mei 2015


Edelgrootachtbare heer,

Naar aanleiding van de valse beschuldigingen en insinuaties geuit door het hoofd van de dienst watervoorziening en het onderhoofd respectievelijk de heren Marlon Oosterling en Lothar Kisoor alsmede door de redacteur van het programma info act dhr. Clifton Limburg en de presentator van het Tv-programma “Door de Bank” Sammy Doerga, vraag ik uw aandacht voor het volgende.

Ik ben op meerdere momenten beticht dat ik illegaal waterleidingbuizen van een afwijkende dikte zou hebben geplaatst naar mijn woning toe. Niets is minder waar. Voorop moet worden gesteld dat de buis op de openbare weg is en over enige meters loopt. Ik kan nimmer daar zoveel graafwerk hebben verricht zonder dat het de buren of wie dan ook zou zijn opgevallen.

Uit informatie van verschillende loodgieters begrijp ik ook dat een 1,5 duim buis niet voor elke burger te koop is. Ik heb steeds water voor consumptie moeten kopen, omdat ik net als anderen geen of onvoldoende water toegeleverd krijg. Dit kan ik middels aankoopbonnen aantonen.

Zonder een greintje bewijs hebben bovenvermelde heren mijn naam genoemd en mij valselijk beschuldigd van waterdiefstal. Ook is er doelbewust onjuiste of halve informatie gegeven. Zo is gesteld dat ik niet voor mijn water betaal, maar niemand in Commewijne betaalt. Dit werd opzettelijk achtergehouden door deze heren.

Ook werd ik bedreigd met een politieonderzoek. Ik heb er netjes op gewacht, want ik vraag mij af welke strafbaar feit dit zou opleveren.

Volgens waterdeskundigen (ex-stafleden van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij en consultants) is er een bepaalde beleidsprincipe bij het aanleggen van waterleidingbuizen op terreinen. Om dit te realiseren, gaat men er van uit dat een huishouden per dag 1m³ water verbruikt en dat kan via een buis met een ¾ doorsnee over een afstand van maximaal 30 meter (in Suriname zijn de meeste huizen binnen de grens van 30 meter naar de buis toe).

Mijn huis staat op een afstand van 150 m verwijderd van de moederbuis, dus zou geen enkele mogelijkheid aanwezig zijn om dit water door de ¾ doorsnee buis te krijgen. Daarom heeft de Dienst Watervoorziening 20 jaar geleden op grond van het bovenstaande zelf besloten om een grotere doorsneebuis te plaatsen naar mijn huis, om zodoende wel over water te kunnen beschikken.

Vermeldenswaard is dat alleen het departement van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen of de SWM aan de waterleidingbuizen mogen komen, omdat zij alleen over de gereedschappen en/of faciliteiten hiertoe beschikken.

De wijze waarop mijn naam als assembleelid door het slijk is gehaald alsmede de valse beschuldigingen en insinuaties aan mijn adres hebben mij enorm gekrenkt en schade toegebracht. Zeker in deze tijd van verkiezingen.

Ik ben dan ook genoodzaakt u te vragen om een diepgaand onderzoek in te stellen en indien daartoe gronden zijn tot vervolging van eerder genoemde heren, conform de artikelen 325, 327 en 328 van het Wetboek van Strafrecht, te willen overgaan.

Hoogachtend,

S. H. M. Girjasing

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…