fbpx
Girjasing gedenkt bewoners Bakki met gereedschappen

Bewoners van het ressort Bakki aan de rechteroever van de Commewijnerivier hebben gereedschappen gekregen van VHP- parlementariër Sheilendra Girjasing om de infrastructuur in dit ressort beter te onderhouden.

De wegen, bermen en de dam worden regelmatig onderhouden door de plaatselijke bevolking, maar het werk wordt nog steeds heel primitief gedaan.

“De mensen werken hier heel erg primitief voor deze tijd. Vooral een onderhoud van de weg en de dam vereist goede aanpak. Nu beschikken de mannen over een kruiwagen, vijf schoppen en vijf houwers”, zegt Girjasing die blij is dat hij heeft kunnen inspelen op de behoeften van de bewoners als volksvertegenwoordiger.

Tijdens een werkbezoek in dit ressort vertelden de bewoners aan de parlementariër onder welke omstandigheden zij hun werk deden.

De plaatselijke bevolking doet overwegend aan fruit- en groententeelt. Indien de infrastructuur niet op tijd wordt onderhouden krijgen ze te kampen met wateroverlast met het gevolg dat ze enorme verliezen lijden.

Girjasing vindt dat hun elke leed bespaard moet blijven gezien zij een enorme bijdrage leveren aan de landbouwsector. De mannen bedankten de parlementariër voor de geste.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.