fbpx
Giftige bananenspin pakt vleermuis in web van ruim 2 meters

GFC NIEUWS- Een vrouw kreeg de schrik van haar leven toen ze ’s avonds thuis aankwam en een vleermuis zag bengelen aan een spinnenweb voor haar woning in Texas.

Annette Alaniz Guajardo kon zich niet voorstellen dat de vleermuis was gedood door de spin. Het dier zat gevangen in het web van ruim 2 meter.

Ze filmde het en plaatste het filmpje op Facebook.

De reacties bleven niet uit.

Volgens de Elrich Pest Control, gaat het om een vrouwelijke bananenspin, die ongeveer 8 cm groot kan worden.

Volgens Guinness World Records is het sinds 2010 de giftigste spin ter wereld. Ze behoort tot de zogenaamde ‘bananenspinnen’, omdat ze tegenwoordig overal ter wereld kan opduiken in bananenvruchten.

Oorspronkelijk komt ze enkel voor in Zuid-Amerika, maar omdat ze dus ook op bananenplantages kan overleven, gebeurt het dat ze de wijde wereld intrekt.

Haar gif wordt wetenschappelijk onderzocht voor eventuele toepassingen in de behandeling tegen erectiestoornissen bij de man. De spin staat erom bekend dat ze voor lange erecties bij mannelijke slachtoffers kan zorgen. En uiteindelijk voor de dood.

Gelukkig bestaat er een tegengif, maar dat moet wel snel toegediend worden na een beet. Een ernstige beet is zonder tegengif meestal fataal binnen zes uur. Maar het kan ook sneller – in twee uur – als er veel gif in het menselijk lichaam komt. Dat veroorzaakt verlamming, ademhalingsmoeilijkheden en de dood.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…