fbpx

Giftige bananenspin pakt vleermuis in web van ruim 2 meters

GFC NIEUWS- Een vrouw kreeg de schrik van haar leven toen ze ’s avonds thuis aankwam en een vleermuis zag bengelen aan een spinnenweb voor haar woning in Texas.

Annette Alaniz Guajardo kon zich niet voorstellen dat de vleermuis was gedood door de spin. Het dier zat gevangen in het web van ruim 2 meter.

Ze filmde het en plaatste het filmpje op Facebook.

De reacties bleven niet uit.

Volgens de Elrich Pest Control, gaat het om een vrouwelijke bananenspin, die ongeveer 8 cm groot kan worden.

Volgens Guinness World Records is het sinds 2010 de giftigste spin ter wereld. Ze behoort tot de zogenaamde ‘bananenspinnen’, omdat ze tegenwoordig overal ter wereld kan opduiken in bananenvruchten.

Oorspronkelijk komt ze enkel voor in Zuid-Amerika, maar omdat ze dus ook op bananenplantages kan overleven, gebeurt het dat ze de wijde wereld intrekt.

BEKIJK OOK
Asycudasysteem Surinaamse douane weer in orde

Haar gif wordt wetenschappelijk onderzocht voor eventuele toepassingen in de behandeling tegen erectiestoornissen bij de man. De spin staat erom bekend dat ze voor lange erecties bij mannelijke slachtoffers kan zorgen. En uiteindelijk voor de dood.

Gelukkig bestaat er een tegengif, maar dat moet wel snel toegediend worden na een beet. Een ernstige beet is zonder tegengif meestal fataal binnen zes uur. Maar het kan ook sneller – in twee uur – als er veel gif in het menselijk lichaam komt. Dat veroorzaakt verlamming, ademhalingsmoeilijkheden en de dood.