fbpx
Gids voor verantwoordelijke vastlegging Covid-19 door journalisten

GFC NIEUWS- Een gids voor journalisten met tips voor informatieverschaffing over de coronavirusziekte 2019 (COVID-19) is vrijgegeven door de Pan American Health Organization (PAHO).

“COVID-19. Een informatieve gids. Advies voor journalisten” biedt tips om journalisten te helpen met een verantwoordelijke verslaggeving over de pandemie met behulp van op feiten gebaseerde informatie. Het stelt ook manieren voor hoe de informatie vrij te geven en moedigt journalisten aan om advies en oplossingen te geven die kunnen helpen gezondheidsrisico’s te verminderen en levens te redden.

“Informatie is een essentieel instrument om mensen aan te moedigen de beschikbare preventieve maatregelen te nemen om levens te beschermen en te redden. In dat verband moeten de media ethisch en verantwoordelijk zijn bij het rapporteren over COVID-19, aangezien mensen waarschijnlijk zullen luisteren naar hun advies”, zegt PAHO in de gids.

Volgens PAHO is het hebben van duidelijke, tijdige en nauwkeurige informatie uit betrouwbare bronnen essentieel voor mensen in verschillende situaties tijdens deze pandemie. De verstrekte informatie moet onzekerheid erkennen en mensen helpen zichzelf te beschermen en zich voor te bereiden op verschillende mogelijke scenario’s tijdens de pandemie. Dit is essentieel om de verspreiding van COVID-19 en de daarmee gepaard gaande angsten in bedwang te houden en om de impact ervan op gezondheidswerkers en de algemene bevolking te verminderen.

“Journalisten kunnen verhalen vertellen en mensen inspireren om collectief te handelen. Solidariteit tussen individuen, gemeenschappen en organisaties is nodig om deze epidemie te overwinnen”, aldus de PAHO.

Hier de link naar de gids.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…