Gezondheidszorg Defensie gegarandeerd na overheveling naar SZF

De gezondheidszorg voor het personeel bij het ministerie van Defensie bevindt zich in een proces van overheveling naar het Staatsziekenfonds(SZF). Binnen twee maanden zal dit proces gefinaliseerd zijn.

Momenteel doet zich bij het ministerie van Defensie een situatie voor, waarbij personeelsleden genoodzaakt zijn om de medische kosten voor specialistische zorg uit hun eigen zak te betalen, vanwege late uitbetalingen naar specialisten. In het geval van de specialistische zorg worden de Garantiebrieven van het militair hospitaal niet meer geaccepteerd.

Vanwege deze situatie zette de specialisten de dienstverlening naar het totale personeel van dit ministerie stop. Met de stap naar het SZF zal deze situatie tot het verleden behoren en hoeven personeelsleden niet langer in eigen zak bij het bezoeken van een specialist. “Wij van het ministerie hebben uitgekeken naar een oplossingsmodel voor dit probleem” verteld Kolonel Mitchell Labadie, directeur bij het ministerie van Defensie.

Het ministerie zorgt volgens directeur Labadie ervoor dat haar totale personeelsbestand gegarandeerd kan zijn van medische zorg. Hij verzekert het personeel ervan dat de oplossing geenszins nadelig zal uitvallen voor hen en roept het personeel dat nog steeds onduidelijkheden heeft op om langs te lopen bij de leiding voor verduidelijking.(GFC)

Overige berichten