fbpx

Gezondheid president Santokhi gaat achteruit door woeste aanval

INGEZONDEN- De gezondheid van president Chan Santokhi loopt schade op door de vele woeste aanvallen op zijn integriteit en werkprestaties.

Artsen weten dat er voor zowel het fysieke en mentale welzijn van het staatshoofd geen positieve effecten te behalen zijn wanneer hij dagelijks, 24 uur per etmaal, wordt blootgesteld aan diepe beledigingen en erg vergaande persoonsgerichte (valse) beschuldigingen die zonder twijfel bijdragen aan stress en grote ergernissen.

Het is op basis van de medische literatuur bewezen dat constant afbrekende kritiek van derden significant veel invloed heeft op diverse gezondheidparamaters bij mensen en in haast alle gevallen zorgt voor chronische emotionele stress.

Het lichaam maakt onder dit soort omstandigheden overmatig een reeks van hormonen aan, onder anderen cortisol en andere stresshormonen.

Emotionele stress activeert het zenuwstelsel met het vrijkomen van hormonen die bijdragen aan een trage bloedtoevoer naar het hart door de grootte van onze plaques te vergroten, waardoor de bloedvaten samentrekken

Recent dieronderzoek suggereert zelfs dat langdurige psychologische stress depressie-achtige gedragsveranderingen teweegbrengt, maar ook kleine scheurtjes in de bloedvaten van de hersenen kan veroorzaken.

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

De langdurige activering van het stressresponssysteem kan bijna alle processen in het lichaam verstoren en is er een verband met het ontstaan van gevaarlijke complicaties zoals hoge bloeddruk, hartziekten, hartinfarcten, beroerten, slaapproblemen en zelfs geheugenstoornissen.

Het is algemeen bekend dat zelfs de meest geharde politici zich mateloos storen aan onterechte of ongefundeerde kritiek of boosaardige verwijten. President Santokhi zal hierop beslist geen uitzondering zijn.

Het mag met bijna zekerheid gesteld worden dat de golf van negatieve veroordelingen over zijn performance de goede man zijn gezondheid veel schade aanrichten.

Het beste advies dat aan hem gegeven kan worden is om de onzin en aanvallen op sociale media helemaal te negeren. Hij moet wel opdracht geven aan zijn juridisch team om naar eigen inzichten hard op te treden tegen allen die grove leugens over hem en zijn echtgenote verspreiden.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud