fbpx

Gezonde liefdesrelatie helpt mentale en fysieke achteruitgang tegen te gaan

GFC LIFESTYLEREDACTIE- In de loop der jaren hebben onderzoekers de gezondheidstrajecten van mensen en hun  leven uitvoerig bestudeerd, inclusief hun successen en mislukkingen in hun carrières en huwelijken.

Uit deze onderzoekingen komt naar voren dat mensen die in relaties zijn gelukkiger zijn dan degenen die single zijn.

“Een goede liefdesrelatie heeft een sterke invloed op de  gezondheid”, zegt Robert Waldinger, een psychiater in het Massachusetts General Hospital en een professor in de psychiatrie aan de Harvard Medical School in de VS.

“Voor je lichaam zorgen is belangrijk, maar je relaties in stand houden is ook een vorm van zelfzorg. Dat is volgens mij een feit.”

OOK INTERESSANT
Niet kunnen urineren jonge vrouwen door gebruik krachtige pijnstillers

Een relatie beschermt mensen volgens de expert tegen onvrede van het leven en helpt de mentale en fysieke achteruitgang te reduceren.

Researchers ontdekten bovendien dat vrouwen die zich gehecht voelen aan hun partner, minder depressief en gelukkiger zijn en ook betere geheugenfuncties hadden in vergelijking met seksegenoten die eenzaam waren.

De Europese verjongingsexpert Jonathan Clarke zegt aan GFC Lifestyle dat hij het volledig eens is met Waldinger. “Een mens heeft net als voeding, drank, slaap, rust en beweging ook sociale contacten en genegenheid nodig om goed te blijven functioneren”, aldus de deskundige.