Gezonde leefstijl en schoon milieu centraal bij viering 49 jaar ministerie RO

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft zich als eerste geregistreerd voor deelname aan een wandel- en trimloop ter gelegenheid van het 49-jarig bestaan van het departement.

De werkgroep belast met de organisatie van deze loop was op dinsdag 19 februari, in verband met de kick-off op bezoek bij de minister. De bewindsman zei na zijn inschrijving op zijn werkkamer dat het ministerie met deze trimloop een bijdrage wil leveren op het gebied van een gezond levensstijl.

Daarna liet directeur Wilco Finisie van het Directoraat Regionale Ontwikkeling zich ook inschrijven door de leden van de werkgroep, belast met de organisatie van de loop. Ze kregen elk een exemplaar van de t-shirt en een schoudertasje aangeboden.

De loop vindt plaats op 30 maart aanstaande en staat in het teken van het 49-jarige bestaan van het ministerie op 27 februari.

Jennyfer Jozefzoon – Wachter, onderdirecteur van het onder-directoraat Districtsbestuur en Decentralisatie, is voorzitter van de werkgroep. Zij en haar team zijn blij met de participatie van minister Dikan en Finisie.

Ze heeft de hoop uitgesproken dat ook andere topfunctionarissen en veel personeel van het ministerie meedoen. De werkgroep wil met dit jaarlijks terugkerend evenement de bewustwording voor het belang van een schoon milieu bij de gemeenschap stimuleren.

De katoenentas waarin deelnemers hun t-shirt krijgen aangeboden, moet de plaats van plastic zakken innemen. Lopers plegen hun waterflessen in plastictassen te dragen. Die plastictassen komen voor een groot deel in het milieu terecht. De katoenen tassen kunnen vaker worden gebruikt en zijn milieuvriendelijk.

Het motto van de loop luidt “Gesontu waka meki den kilo saka”.

Overige berichten