fbpx

Gezin moet huis uit vanwege huilende baby

Een Londens gezin moet mogelijk binnenkort hun huis uit. De huisbaas zal hen op straat zetten indien zij niet heel snel iets doen aan het gehuil van hun baby.

Attila en Ildiko Wurth wonen in een appartement in Hammersmith, West-Londen met hun dochtertje van 15 maanden en een zoontje van drie.

Zij ontvingen een mailtje van de verhuurder: er was een klacht binnengekomen “dat er vanmorgen om 05:30 uur een baby huilde en stampte en dat dit opnieuw gebeurde om 06:45 uur, waardoor een van de andere huurders in het gebouw wakker werd”.

Daarna kwam er opnieuw een mailtje binnen met klachten over hun huilende baby: “Als dit doorgaat, zullen wij geen andere keus hebben dan een Sectie 8 bericht uitgeven, waarin u met een opzegtermijn van twee weken zult moeten vertrekken”.

Een ‘Sectie 8-uitzetting’ betekent dat een huisbaas met verwijzing naar de Huisvestingswet van 1988 zijn huurder kan verwijderen vóór afloop van de huurovereenkomst, bijvoorbeeld vanwege asociaal gedrag.

De Wurths zijn de wanhoop nabij: “Wanneer je verhuurt aan een gezin met jonge kinderen is het niet realistisch om te denken dat een baby niet af en toe zal huilen.”