Gezamenlijke training Franse marine en Surinaamse Kustwacht

Gezamenlijke training Franse marine en Surinaamse Kustwacht

GFC NIEUWSREDACTIE- De Kustwacht van Suriname biedt aan haar medewerkers zoveel als mogelijk trainingen aan, om zodoende de taken aan hen toebedeeld correct en slagvaardig uit te voeren.

Één onderdeel is dat de Kustwacht van Suriname en de Gendarmerie van Frankrijk gestationeerd in Frans Guyana belast met rechtshandhaving in de Franse overzeese gebieden een gezamenlijke manoeuvre training hebben uitgevoerd in het Surinaams maritiem gebied.

Deze refreshment training omvat de vaardigheden en kennis die nodig zijn om manoeuvres met een schip onder alle omstandigheden en in alle noodsituaties uit te voeren.

In het kader van de technische en operationele samenwerking tussen Frankrijk en Suriname staan ook voor 2023 meerdere Franse trainingen voor de Kustwacht van Suriname op het programma.

De gezamenlijke trainingen hebben als doel de samenwerking tussen beide autoriteiten evenals het gezamenlijk optreden in het grensgebied te versterken.

Daarnaast worden ook trainingen aangeboden zoals het uitbreiden van kennis in talen, handvaten in verlenen van hulp bij ongelukken en tools in het voorzien van dagelijkse behoeften zoals telen van landbouw gewassen en kweken van kippen. Deze extra opgedane kennis kunnen zij ook toepassen ten dienste van de staat.

OOK INTERESSANT
President Santokhi’s rijkdomvertoon zorgt nog steeds voor veel ergernis onder arme bevolking