fbpx

Gezamenlijke commissievergadering Suriname en India in april werpt nu vruchten af

De ondertekening van verschillende overeenkomsten tijdens het bezoek van de president van India, Ram Nath Kovind, aan Suriname zijn volgens minister Yldiz Pollack – Beighle van Buitenlandse Zaken tastbare resultaten die getuigen van het succes van de zesde gezamenlijke commissievergadering in april 2017 in Suriname.

Met de ondertekening van de intentieverklaring ‘Every student a computer’ heeft de Indiase Regering goedkeuring verleend aan dit project voor een gesubsidieerd bedrag van US$ 109.800, -. Dit project valt onder de “Small Development Assistance Programme” van India.

Ook het project ‘Craft market place palmentuin’ is goedgekeurd, voor een gesubsidieerd bedrag van US$ 175.602, -, en valt eveneens onder de “Small Development Assistance Programme” van de Indiase regering. Uit deze subsidie zullen op de “Craft Market Place Palmentuin” 51 kramen worden opgezet in twee gebieden, met inbegrip van toiletgroepen en kiosken.

BEKIJK OOK
Resocialisatiesessie voor jongeren in Opa Doelie

Met de ondertekening op het gebied van archiefwezen wordt er een samenwerking mogelijk gemaakt tussen de Nationale Archieven van beide landen. Deze samenwerking zal gericht zijn op de uitwisseling van expertise in archiefsystemen. Verder zal er uitwisseling plaatsvinden van data (microfilm, digitaal of hard copy).

Het Nationaal Archief van India zal trainingen bieden aan Surinaamse functionarissen en studenten.

Er zullen ook gezamenlijke exposities in het kader van de Indo-Suriname relaties worden georganiseerd en onderzoeksfaciliteiten worden geboden aan onderzoekers van beide landen.(GFC)