fbpx

Gezamenlijke aanpak dak – en thuislozenproblematiek in Nickerie

Er komt een gezamenlijke aanpak voor het dak – en thuislozen problematiek in Nickerie. Donderdag hebben de verschillende actoren zich voor het eerst gebogen over dit maatschappelijk vraagstuk.

Het Lokaal Bestuur, Bureau Dak – en Thuislozen, het PCS, de politie, het Mungra Medisch Centrum en ook nog verschillende NGO’s hebben elkaar beloofd het probleem gezamenlijk te zullen aanpakken. In december komt er een dagopvang voor de zichtbare dak – en thuislozen in voornamelijk het centrum van Nickerie.

Het blijkt volgens districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh dat de zwervers steeds agressiever worden. Hierdoor is de kans enorm groot dat het plotseling verkeerd kan gaan met alle gevolgen van dien. Vooral voor de bekende winkelzaken in het centrum vatten zij post om zo de bezoekers te vragen naar geld en andere spullen hetgeen niet altijd rustig aan toe gaat.

OOK INTERESSANT
Man opgepakt voor diefstal airco politie-unit tijdens protestdemonstratie

Het besluit is genomen om volgende week dinsdag te starten. De zichtbare groep dak -en thuislozen zullen op die dag medisch worden gecheckt, gebaad, gekleed en van een ontbijt voorzien worden.(GFC)