Gewraakte brief niet bestemd voor Ocer

Granmang Asongo Allaparu van de Trio’s geeft aan dat de gewraakte brief die vrijdag tijdens een massameeting van de NDP werd voorgelezen niet voor Ocer bestemd was.

De granman kan zich verder niet terugvinden in de brief zoals die gepresenteerd is. Het stamhoofd geeft verder aan dat hij inderdaad een brief geschreven heeft aan de president, maar dat gebeurde op persoonlijke titel. De granman bedoelt dus hiermee niet namens het gehele volk van Kwamalasamutu en de 7 dorpen van de Trio’s te hebben gesproken.

Het was niet de bedoeling dat de brief publiekelijk zou worden bekend gemaakt. Het was uitsluitend voor de president. Hij heeft aan de president laten weten dat hij NDP’er is en zal blijven en dat hij weer op hem zal stemmen. De granman gaf verder aan dat ook aan de president is aangegeven dat andere personen de NDP aanhangen en weer op zijn partij zullen stemmen.

Maar dat behalve de NDP geen enkele andere partij welkom is in het dorp heeft de granman niet gezegd. Zijn woorden zijn verkeerd vertaald. De granman distantieert zich van dat deel dat alleen NDP’ers welkom zijn en andere partijen niet. Hij benadrukt dat zijn woorden door de twee personen die de brief hebben voorgelezen verkeerd zijn vertaald.

Er komt een onderzoek naar wie de brief heeft vertaald. Het vermoeden bestaat dat de ressortraadsleden die de brief naar Paramaribo hebben gebracht dit zelf hebben vertaald. Dat kan echter niet met zekerheid worden gezegd. Een onderzoek zal dit moeten uitwijzen.

Kwestie terugtreding uit de VIDS

De kwestie rond de terugtreding van de dorpen uit de VIDS berust ook op onwaarheid en ook dat is gecorrigeerd. De dorpen van het zuiden zijn nog steeds in VIDS.