fbpx

Gewoontes die je humeur verpesten

Wist je dat er heel wat dagelijkse gewoontes zijn die het geluk uit je leven kunnen zuigen, zonder dat je dat zelf in de gaten hebt? Dit zijn er enkele, pak ze aan!

1. Je kan niet zonder je smartphone

Wanneer was de laatste keer dat je zonder elektronica op pad ging? Weet je het niet meer? Dat is geen goed teken, want het gebruik van elektronische toestellen overprikkelt ons brein. Als we altijd een smartphone of tablet voor onze neus hebben, dan komen lichaam en geest nooit volledig tot rust. En die overprikkeling kan uiteindelijk zelfs leiden tot een depressie.

2. Je laat je schouders hangen

Je wist waarschijnlijk al dat je humeur zijn weerslag heeft op je lichaamshouding, maar weet je dat het omgekeerde ook waar is? Duitse onderzoekers vroegen aan proefpersonen om rond te stappen met afgezakte schouders, een kromme rug en minimale armbewegingen. En wat bleek: die mensen voelden zich daardoor veel slechter dan proefpersonen die met meer pit in hun pas stapten. De ineengedoken houding maakte het bovendien moeilijker om positieve en motiverende gedachten op te wekken.

OOK INTERESSANT
Beautician: een vrouw die van haar geliefde houdt kijkt niet naar andere mannen

3. Je multitaskt

We doen het allemaal: onze lunch aan het bureau eten, Facebook checken terwijl we tv kijken … Veel mensen geloven dat ze productiever zijn als ze multitasken, maar het tegendeel is waar: te veel en te vaak dingen tegelijk doen levert stress op. Bovendien maakt multitasken ons minder bewust van onze omgeving en daardoor communiceren we dan weer minder efficiënt.

4. Je neemt het leven te serieus

Je struikelt over een scheefliggende tegel op het voetpad en duikt meteen in elkaar van schaamte. Als dat je bekend in de oren klinkt, wordt het hoog tijd dat je wat vaker lacht! Want wat stelt zo’n onhandige actie uiteindelijk voor? Bovendien zijn er veel studies die aantonen dat lachen een positieve invloed heeft op onze gezondheid. Het zou zelfs het beste medicijn tegen angst en depressie zijn.