fbpx

Geweren, afgeslachte Palestijnen en prinselijk bezoek: Britse wapenhandelaren doen goede zaken

Britse wapenhandelaren verkochten vorig jaar voor een recordbedrag aan wapens aan Israël. De omzet was meer dan twee en een half maal hoger dan het jaar daarvoor. De cijfers kwamen boven water kort voor prins William zijn voorgenomen bezoek aan Israël en Palestina aankondigde.

Israël kocht in 2017 voor bijna 300 miljoen dollar wapens van het Verenigd Koninkrijk. In 2016 was dat nog maar 114 miljoen dollar.

William zal arriveren te midden van massale protesten in Palestina, die al enkele maanden duren en een groot aantal mensen het leven kostten.

BEKIJK OOK
Suriname en China bezegelen eerste landbouwtechnisch samenwerkingsproject

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch zegt dat het Israëlische leger de afgelopen weken meer dan 100 Palestijnse burgers heeft doodgeschoten in Gaza. Meer dan 3500 betogers raakten gewond door Israëlisch vuur tijdens protesten tegen de Israëlische bezetting.

Enkele Britse politici hebben vanwege de slachtpartijen in Gaza opgeroepen geen militair materiaal meer te leveren aan Israël.

Activisten hebben vaker opgeroepen geen wapens te leveren aan landen als Israël en Saoedi-Arabië, die regelmatig in opspraak komen vanwege het schenden van mensenrechten.