Gewelddadige rovers gepakt

Savero F. (25) en Ruiz H. (23) zijn opgesloten voor een gewelddadige beroving.

Dit duo achtervolgden een 37-jarige vrouw op 28 mei vanaf een handelszaak in de Coesewijnestraat tot voor een winkel in de Indira Gandhiweg.

Nadat de vrouw inkopen had gedaan in de handelszaak in de Coesewijnestraat, stapte ze in een personenauto om haar weg te vervolgen. Volgens de politie werd de vrouw in de gaten gehouden door criminelen die voor de handelszaak op een bromfiets zaten.

De criminelen besloten de personenauto te achtervolgen. Op een gegeven moment stopte de auto voor een winkel in de Indira Gandhiweg waarna de vrouw uitstapte om iets in de winkel te kopen.

Op het moment dat zij weer plaatsnam in de auto stapte de gewapende crimineel Ruiz ook in het voertuig en dirigeerde hij de chauffeur om te rijden naar de Bergenshoopweg. Zijn kompaan Savero reed op de bromfiets achter de auto.

In de Bergenshoopweg greep Ruiz de tas uit de hand van de vrouw. Het slachtoffer liep een snijverwonding op aan haar vingers. In de tas was onder andere de portemonnee met geld.

Na zijn daad stapte Ruiz uit de auto om plaats te nemen op de bromfiets achter Savero. Op dat moment reed een politievoertuig met surveillerende politieambtenaren van Lelydorp de weg in. Bij het zien van de politie reden de criminelen met hoge snelheid op de bromfiets weg.

De politie zette gelijk de achtervolging in. Het lukte ze om de bromfiets klem te rijden. Ruiz sprong van de bromfiets af en vluchtte een weiland in met de tas in zijn bezit. Terwijl een politieambtenaar hem achterna ging, werd Savero door andere collega’s aangehouden.

Samen met de collega’s van recherche Regio Midden opende de politie van Lelydorp een klopjacht op Ruiz. Hij werd kort daarna gelokaliseerd in de Sumatraweg. De politie was genoodzaakt om gericht te schieten.

Na medische behandeling werd Ruiz overgebracht naar het politiebureau en samen met zijn kompaan ingesloten.

De buit is terug gevonden en afgegeven aan de eigenaar.

Overige berichten