fbpx

Gewapende straatrover neergeschoten door politieagent

De 34-jarige Haicey, W. vrijdagavond aan de Celinastraat neergeschoten door een majoor van politie. Kort daarvoor had Haicey samen met een andere man in dezelfde straat een beroving gepleegd.

Een 40-jarige man liep in de Celinastraat toen hij van achteren werd aangevallen door Haicey en zijn kompaan. Zij waren gemaskerd en gewapend met vuistvuurwapens. Met geweld hebben zij een halsketting, een bracelet en een geldbedrag van het slachtoffer genomen. Na hun criminele daad renden zij weg de Celinastraat op.

Een majoor van politie, die op enige afstand stond, was getuige van de beroving en kwam in actie. Hij reed de vluchtende rovers met zijn auto achterna. Toen hij dichtbij ze was, sommeerde hij het tweetal om te blijven staan. In plaats daarvan openden Haicey en zijn kompaan het vuur op de politieman.

BEKIJK OOK
Interim Change Managementteam voor nog op te zetten Delfstoffeninstituut

De majoor beantwoordde het vuur en schoot met zijn vuistvuurwapen op deze criminelen. Haicey werd in zijn been geraakt en zeeg neer. Per ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis waar hij voor medische behandeling is opgenomen.

De andere crimineel sprong over een schutting en is nog niet gepakt. Hij had de buit bij zich.

De auto van de politieambtenaar vertoont een aantal kogelinslagen.(GFC)