fbpx

Gewaagde stellingen over Afro-Surinamers tijdens Clark Accord Lezing

“Zijn de meeste Afro-Surinaamse mannen criminelen? Klopt het dat Afro-Surinamers die in volksbuurten wonen zich asociaal gedragen? Hebben Afro-Surinaamse mannen werkelijk geen interesse voor het volgen van onderwijs? Zijn zij afwezig in de opvoeding van hun kinderen en lopen zij inderdaad uit zoals er over hen wordt gedacht?”

Bovenstaande stellingen zijn gewaagde stellingen die Siegmien Staphorst, voorzitter van de Afro-Surinaamse culturele vereniging NAKS, vrijdag 11 mei aan de kaak zal stellen tijdens de zevende Clark Accord Lezing in het Buiten Sociëteit Het Park. De lezing begint om 20.00 uur.

BEKIJK OOK
Moeder en drie kinderen lopen brandverwondingen op bij woningbrand

De lezing zal gehouden worden vanuit enkele opvattingen over Afro-Surinaamse mannen die leven in Suriname. Deze vooroordelen worden besproken met voor – en tegenargumenten, zodat het publiek aan het denken wordt gezet en mogelijk zelf een standpunt kan innemen over de heersende vooroordelen over de Afro-Surinaamse man.

Het publiek krijgt tijdens de discussieronde de gelegenheid om mee te denken over deze stellingen en wat er eventueel gedaan moet worden tegen deze vooroordelen.(GFC)