Gevreesde Indiase virusvariant al in 17 landen opgedoken

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De gevreesde Indiase variant van het coronavirus, B1.617, is volgens de WHO al in 17 landen vastgesteld.

Experts in India waarschuwen dat deze virusvariant levensgevaarlijk en veel besmettelijker is dan de Britse, Braziliaanse en Zuid- Afrikaanse. Ook jongeren worden in dat land hard getroffen nadat ze besmet zijn geraakt.

Verschillende internationale epidemiologen vertellen dat deze mutant kan zorgen voor veel meer ziekte- en overlijdensgevallen en er alles aan gedaan moet worden om verspreiding in de rest van de wereld tegen te gaan.

BEKIJK NOG MEER GFC NIEUWS: Zo snel mogelijk merendeel Surinamers vaccineren is enige oplossing om uit coronaellende te komen

India stevent met de komst van de B1.617- variant af op een vreselijk menselijk drama.

Dr. Eric Feigl- Ding, topman verbonden aan de Federation of American Scientists in Washington DC, die bekend staat als een van de beste epidemiologen wereldwijd, heeft zijn schrikbarende prognose vrijgegeven.

De Amerikaanse topexpert zegt in gesprek met NDTV dat er rond 1 augustus dit jaar tenminste 1 miljoen coronadoden te betreuren zullen zijn India.

“Maar dat is nog een zeer conservatieve berekening, deze cijfers zijn nog op basis van onderrapportage. Wij moeten er sterk rekening mee houden dat het aantal coronadoden tegen die periode kan  liggen rond de 3 tot 4 miljoen”, aldus dr. Feigl- Ding.

Overige berichten